Over Kaasboerderij Ravenswaard Historie Bestellingen Recepten Assortiment Film Kaasboerderij Ravenswaard Nieuws

BIO

Over Kaasboerderij Ravenswaard

Kaasboerderij Ravenswaard is een oud familiebedrijf gelegen in het hartje van Maas & Waal. De familie Litjens maakt er al meer dan 40 jaar boerenkaas, waarvan 15 jaar biogisch, direct van de rauwe melk van de koeien op hun land.

Hun ambachtelijk boerenbedrijf heeft altijd al milieuvriendelijk geboerd, het ekologisch boeren zit hen wat dit betreft al generaties in het bloed. Dit uit ideƫle overwegingen; boer en boerin dienen verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van aarde, plant en dier. De natuurlijke kringloop dient in stand gehouden te worden. Daarnaast is de consument steeds milieubewuster, gezonder en kritischer gaan leven. De vraag naar EKO-kaas wordt steeds groter.

Biologische bedrijfsvoering betekent dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op de weiden gebruikt worden en resulteert dus in een lagere opbrengst van het grasland. De grond wordt gezond en vruchtbaar gehouden middels eigen mest, biologische compost en andere alternatieven. Zoveel mogelijk water wordt hergebruikt door middel van een eigen waterzuivering.

Voor het vee betekent biologische bedrijfsvoering dat, behalve een goede verzorging, er geen preventieve geneesmiddelen gebruikt worden. Voor de kaas zelf betekent het een veel gezonder en smakelijker product. De kaas wordt van zuivere, rauwe melk gemaakt en er worden geen conserveringsmiddelen, smaak ~ of kleurstoffen toegevoegd. Puur natuur dus, dat net als de andere boerenzuivelproducten, naargelang het weer en het seizoen, altijd weer anders zal smaken en nooit zal vervelen. Het eindresultaat krijgt dan ook niet voor niets het EKO-keurmerk.

Het enige addertje onder het EKO-gras is dat de prijs iets hoger uitvalt, maar bedenkt u, na dit gelezen te hebben, dat dit trotse ekologische produkt uit het Land van Maas & Waal zijn geld dubbel en dwars waard is.

Heeft u nog iets te vragen of wilt u meer informatie over Kaasboerderij Ravenswaard, dan kunt u hier klikken om ons een email te sturen.

Onze producten zijn ook verkrijgbaar bij

Estafette EkoPlaza

Kaasboerderij Ravenswaard

Kooistraat 3
6654 KH Afferden (Gld.)
Telefoon: 0487 - 51 23 64
Fax: 0487 - 50 29 76

Openingstijden winkel

donderdag 09.00 - 19.00 uur
vrijdag 09.00 - 19.00 uur
zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Bekijk onze bedrijfsfilm
Bekijk onze bedrijfsfilm